Kutsu SM-onkeen 2018

Kesäonginnan SM-kilpailut järjestetään sunnuntaina 5.8.2018 Lappeenrannassa Saimaan kanavalla, Kansolan sillan läheisyydessä. Kilpailu järjestetään yhteistyössä Suomen Vapaa-ajankalastajien Keskusjärjestön, Etelä-Karjalan piirin ja SVK:n kilpaonkijoiden kesken.

Kilpailupaikka ja -aika
Kilpailupaikka ja kisakeskus sijaitsevat molemmat Kansolan sillan välittömässä läheisyydessä. Kilpailualue sijaitsee molemmin puolin kanavaa sekä ylä- että alavirtaan kilpailukeskukset, tuttuun tapaan.

Kilpailuaika on 4 tuntia klo 10.00–14.00, paitsi nuorten alle 12-vuotiaiden sarjassa 3 tuntia klo 10.00–13.00. Arvotun kilpailupaikan syvyyttä saa alkaa luodata klo 9.50 annettavan äänimerkin jälkeen.

Kilpailun avajais- ja selostustilaisuus pidetään kilpailukeskuksessa klo 8.00, jonka jälkeen (n. klo 8.15) siirrytään eri sarjojen kilpailualueiden läheisyyteen ja aloitetaan kilpailupaikkojen arvonta. Välittömästi arvonnan jälkeen saa siirtyä omalle kilpailupaikalleen. Siirtyminen kilpailupaikoille tapahtuu kävellen. Liikuntarajoitteiset voivat anoa kuljetusta ilmoittautumisen yhteydessä.

Kilpailusäännöt ja turvallisuus
Kilpailussa noudatetaan voimassa olevia SM-onkisääntöjä. Liikuttaessa mahdollisten jännitelinjojen ali tai läheisyydessä on vavat kasattava kuljetuskuntoon sekä noudatettava ehdottomasti paikalla olevien valvojien tarkempia ohjeita.

Kilpailusarjat
Kilpailussa ratkaistaan seuraavat Suomen mestaruudet:
Henkilökohtaisissa sarjoissa:
– miesten sarjassa (20–59-vuotiaat)
– miesveteraanien sarjassa (kilpailuvuonna 60 vuotta täyttävät ja sitä vanhemmat)
– naisten sarjassa (20-59-vuotiaat)
– naisveteraanien sarjassa (kilpailuvuonna 60 vuotta täyttävät ja sitä vanhemmat)
– alle 19-vuotiaiden sarjassa (kilpailuvuonna 19, 18, 17 ja 16 vuotta täyttävät)
– alle 15-vuotiaiden sarjassa (kilpailuvuonna 15, 14 ja 13 vuotta täyttävät)
– alle 12-vuotiaiden sarjassa (kilpailuvuonna 12 vuotta täyttävät ja sitä nuoremmat)
Joukkuemestaruudet:
– miesten joukkueet (4 kilpailijaa/ joukkue)
– miesveteraanien joukkueet (4 kilpailijaa/ joukkue)
– naisten joukkueet (3 kilpailijaa/ joukkue)
– naisveteraanien joukkueet (3 kilpailijaa/ joukkue)
– nuorten joukkueet (3 kilpailijaa / joukkue) alle 19- ja alle 15-vuotiaiden sarjoissa kilpailevista
– nuorten alle 12-vuotiaiden piirikohtaiset joukkueet (3 kilpailijaa/ joukkue)

Joukkuekilpailuun voi jokainen vapaa-ajankalastajapiiri asettaa niin monta joukkuetta kuin haluaa. Kilpailussa ei ole piirikohtaisia rajoituksia osallistujamäärän suhteen.

Samassa yhteydessä kilpaillaan myös perhesarjan Suomen mestaruudesta. Kukin vapaa-ajankalastajapiiri saa lähettää kolme (3) perhettä. Perheen tulee koostua yhdestä tai kahdesta SVK:n jäsenyhdistykseen kuuluvasta huoltajasta sekä 1-3 kilpailuvuonna 19 vuotta täyttävästä tai nuoremmasta lapsesta. Joukkueeseen saa kuulua enintään neljä henkilöä, eli joko yksi huoltaja plus kolme nuorta, tai kaksi huoltajaa plus kaksi nuorta. Huoltajaksi hyväksytään myös isovanhemmat ja sisarukset. Sukulaisuussuhdetta katsotaan vastaavan myös avo- tai avioliiton myötä syntynyt sukulaisuus.

Ilmoittautuminen
Kilpailuun ilmoittautuminen tapahtuu seuroittain lomakkeella ,sähköpostilla tai kirjeellä.Ilmoittautumiset on oltava järjestäjällä 20.7.2018 mennessä (Antti Tuomainen, Ainonkuja 4, 78400 Varkaus, p. 040 835 2928, ajtuomainen@gmail.com).

Osallistumismaksut
Aikuisten sarjat 20€, nuorten sarjat 10€, perheet 20€, miesten ja miesveteraanien joukkueet 40€,
muut joukkueet 30€. Kilpailun järjestäjä lähettää ilmoittautumisiin perustuvan seurakohtaisen osallistumismaksun ilmoitetulle yhteyshenkilölle. Osallistumismaksut pitää olla maksettuna viimeistään 27.7.2018.

Liikenne ja pysäköinti
Opastus kilpailupaikalle alkaa valtatieltä 6, josta käännytään tielle 13 (Nuijamaantie). Nuijamaantieltä käännytään Metsäkansolantielle ja lopuksi Kaarnantielle, jonka varrella kisakeskus sijaitsee.
Henkilö-, paketti- ja linja-autoille varattu pysäköintialue sijaitsee kilpailukeskuksen vieressä, pysäköintimaksu on henkilö- ja pakettiautoille 2€ sekä linja-autoille 10€ ja kilpailualueella yöpyville asuntoautoille/vaunuille samoin 10€.

Majoitus
Tietoa paikallisista majoituspalveluista löytyy esim. internetistä osoitteesta http://www.gosaimaa.fi/fi/Majoitus.

Muonitus ja ravintola
Kilpailukeskuksesta löytyy kisaravintola, joista on saatavana voileipiä, sämpylöitä, makkaraa, kahvia, pullaa sekä virvokkeita.

Punnitus ja palkintojen jako
Punnitus tapahtuu kunkin sarjan kilpailupaikan läheisyydessä suunnilleen samassa paikassa kuin aamuinen paikka-arvonta. Punnituksen jälkeen kilpailijat palaavat kisakeskukseen. Palkinnot jaetaan kisakeskuksessa välittömästi tulosten selvittyä.

Kisakanslia
Kisakanslia on avoinna kisakeskuksessa lauantaina 4.8. klo 15.00 – 18.00 ja kilpailupäivänä klo 6.00 alkaen kilpailun päättymiseen saakka. Tiedustelut: Antti Tuomainen, p. 040 835 2928, ajtuomainen@gmail.com. Lisätietoja kisasta antaa myös Tapio Tapaninen, p. 0400 744 637 tai tapio.tapaninen@pp1.inet.fi.

Muutokset joukkueisiin
Mahdolliset muutokset joukkueisiin on tehtävä ennakkoon Antti Tuomaiselle 040 835 2928 tai viimeistään kisakansliaan kilpailuaamuna 5.8. klo 8.00 mennessä.

Kilpailukorttien jako
Kilpailukortit ja muu materiaali on noudettava kisakansliasta joukkueenjohtajan toimesta joko lauantaina 4.8. kanslian aukioloaikana tai sunnuntaina 5.8. klo 6.00 – 8.00 välisenä aikana. Kilpailumateriaali luovutetaan ainoastaan piirin tai seuran edustajan kuittausta vastaan.

Tuomarineuvosto
Suomen Vapaa-ajankalastajien Keskusjärjestön onkijaosto nimeää kilpailun tuomarineuvoston.

Vastalauseet
Mahdolliset vastalauseet on jätettävä tuomarineuvostolle kirjallisena 15 minuutin kuluessa ilmoitetun protestiajan alkamisesta. Tuomarineuvoston asiassa tekemästä päätöksestä ei voi valittaa.

Järjestäjän vastuu
Jokainen kilpailija osallistuu kilpailuun omalla vastuullaan.
TERVETULOA!
Suomen Vapaa-ajankalastajien Keskusjärjestö ry.
SVK:n kilpaonkijat
Lappeenrannan Urheilukalastajat ry

.